Dieta anticelulitica

Dieta anticelulitica va impune consumul unor alimente bogate in vitamine si minerale, acestea fiind in special fructele si legumele. Incercati sa evitati fructele foarte dulci, cum ar fi strugurii, pepenii, fructe stafidite etc

Dieta anticelulitica este o metoda eficienta si la indemana de lupta impotriva celulitei.
Exista mai multe metode de reducere sau ameliorare a celulitei. Exercitiile fizice regulate sunt un astfel de exemplu. Anumite tratamente specifice sunt de asemenea o idee buna. Dar numai combinand acestea cu dieta anticelulitica putem ajunge la rezultate cu adevarat spectaculoase.

Dar hai sa vedem mai intai ce este celulita. Este vorba, dupa cum probabil stim cu totii, despre un depozit de grasime sub piele ce apare de obicei sub pielea coapselor, picioarelor, feselor.

Femeile sunt mult mai afectate de celulita decat barbatii, si aceasta se explica cel mai probabil prin schimbarile hormonale prin care trec de-a lungul vietii.

Daca am pronuntat cuvantul „grasime”, este absolut firesc sa ne gandim si la cuvantul „dieta”. Dieta anticelulitica este o solutie perfecta pentru problema coajei de portocala. Orice mananci si bei va influenta nivelul celulitei.

Daca vom consuma alimentele potrivite, rezultatul va fi unul bun. Daca doresti eliminarea acestei probleme, trebuie sa eviti alimentele cu continut mare de grasimi. Sarea, zaharul si alimentele grase sunt interdictii clare ale acestui regim.

Trebuie consumate zilnic fibre, pe care le gasim in fructe si legume proaspete. Ele ajuta la eliminarea toxinelor si a elementelor inutile. Trebuie de asemenea renuntat la alcool si tutun pentru ca ele produc toxine suplimentare in corp, dar si in piele.

Vitamina A – Aceasta vitamina solubila in grasimi este esentiala pentru intretinerea si vindecarea tesutului epitelial, pielea fiind cea mai mare intindere de tesut epitelial pe care o avem. Cele mai bune surse sunt ouale, scoicile si laptele degresat. Se mai poate obtine si din alimente bogate in beta caroten, pe care organismul il poate transforma in vitamina A.
Beta carotenul – cercetatorii au aratat ca o cantitate de numai 30mg pe zi (echivalentul a doua portii de morcovi) poate preveni si reduce inrosirea si inflamarea asociate cu expunerea la soare. Cele mai bune surse sunt legumele inchise la culoare cum ar fi morcovii, rosiile, pepenele verde, brocoli si spanacul.

Vitaminele B – Ajuta la transformarea caloriilor in energie mecanica si sunt componente ale unor enzime care mentin functionarea normala a pielii (inclusiv functionarea glandelor sebacee care mentin pielea umeda si fina). De aceea o lipsa a oricarei vitamine B poate avea efecte negative asupra pielii. Cele mai bune surse sunt carnea de pui, carnea rosie, pestele, bananele, cerealele integrale, drojdia, untul de arahide si ouale.

Vitamina C – Aceasta vitamina contribuie la mentinerea colagenului, substanta de suport a pielii. Dar expunerea la soare si stresul poate duce la pierderea vitaminei C, pielea devenind prin aceasta vulnerabila la efectele mediului inconjurator. Cele mai bune surse sunt bineinteles citricele, capsunile, rosiile, ardeii grasi si fasolea verde.

Vitamina E – Acest antioxidant incetineste imbatranirea celulelor pielii, reducand productia unei enzime numita colagenaza, care descompune colagenul, producand incretirea / ridarea pielii. Ca si mai sus, expunerea la soare poate provoca o pierdere a acestei vitamine. Cele mai bune surse sunt cunoscute ca fiind somonul, legumele, carnea slaba, migdalele, legumele cu frunze, maslinele.

Seleniul – Efectele vatamatoare ale luminii ultraviolete sunt minimizate de acest mineral antioxidant, reducand prin aceasta riscul unor arsuri solare. De fapt, unele studii au aratat ca un nivel scazut al seleniului in sange, duce la o crestere a riscului aparitiei cancerului de piele. Alimente bogate in seleniu sunt tonul, graul incoltit, semintele de susan si cerealele integrale.

Zincul – Acest mineral ajuta la mentinerea fibrelor de colagen si elastina, care dau pielii fermitate, prevenind „pungile” si ridurile. El leaga de asemenea aminoacizii care sunt necesari la formarea colagenului, esentiali in vindecarea ranilor. Cele mai bune surse, fructele de mare, curcanul, soia si ciupercile.

Urmand dieta anticelulitica si folosind metodele cosmetice actuale: impachetari cu substante organice sau cu lotiuni special create in acest scop, avem toate sansele sa obtinem o piele superba, stralucitoare si mai ales pregatita pentru anotimpul rece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: