Regim alimentar in hepatita

Un aspect fundamental al regimului pentru hepatita este evitarea bauturilor alcoolice de orice tip.

Dieta bolnavilor de hepatita trebuie sa fie bogata in proteine, pentru a sustine repararea celulelor hepatice. In prezent, nutritionistii recomanda un aport zilnic de 120 grame de proteine.
Aporturile adecvate de proteine sunt importante pentru a construi si mentine masa musculara si pentru a contribui la vindecare. Aporturile trebuie adaptate la greutatea corporala. Aproximativ 0,8 grame de proteine/kg/c sunt recomandate pentru pacientii cu hepatita.

Alimente permise in hepatita cronica:

carne slaba si fiarta, lapte dulce si batut, branza vaci ,oua fierte, legume proaspete,fructe

Alimente interzise:

carnea grasa ,branzeturi fermentate,untura, slanina, seul, grasimile , painea ,cafeaua, cacaoa, nuci, alune, masline, ceapa, castravetii, ridichiile, lintea, fasolea bob, mazarea, bamele.

Excesul de fier poate fi daunator ficatului. Din acest motiv, pacientii cu un nivel ridicat de fier seric, sau care sufera de ciroza ar trebui sa evite luarea suplimentelor sau evitarea alimentelor care contin fier.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: