Dieta grupei sanguine A

Persoanele cu grupa sanguina A se simt bine daca urmeaza o alimentatie vegetariana – mostenirea stramosilor lor fermieri, mai asezati si mai putin razboinici. Daca sunteti un american mediu cu grupa sanguina A, s-ar putea ca renuntarea la hrana tipica, carne si cartofi, in favoarea proteinelor din soia, gramineelor si vegetalelor, sa vi se para o schimbare prea mare, De asemenea, s-ar putea sa vi se para dificil sa eliminati alimentele suprapreparate si rafinate, deoarece alimentele noastre civilizate sunt din ce in ce mai mult compuse din toxine convenabile impachetate in ambalaje stralucitoare. Dar, in mod deosebit, este important pentru sensibilele persoane cu grupa sanguina A sa se consume in alimentele in cea mai naturala stare posibilia: proaspete, pure si organice.

Factorul de scadere in greutate

Veti fi in mod natural mai zvelti cu dieta grupei sanguinei A. Daca sunteti obisnuiti sa consumati carne, veti slabi destul de rapid chiar de la inceput, prin eliminarea alimentelor toxice din dieta.
In multe privinte, grupa sanguina A este exact opusul grupei sanguine O din punctul de vedere al metabolismului. In vreme ce alimentele de origine animala accelereaza rata metabolica la persoanele cu grupa sanguina O si le fac mai eficiente, ele nu au efect foarte diferit asupra celor grupa sanguina A. Poate ca ati observat deja ca, daca consumati carne rosie, va simtiti molesiti si cu putina energie decat daca consumati proteine vegetale. Unele persoane cu grupa sanguina A prezinta retentie hidrica. Sistemul lor digestiv prelucreaza lent alimentele greu suportabile. Cei cu grupa sanguina O isi ard hrana ca un combustibil. Cei cu grupa sanguina A depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza acestei diferente este acidul gastric. In timp ce persoanele cu grupa sanguina O au un nivel ridicat al aacidului gastric, care promoveaza digestia usoara a carnii, cei cu grupa sanguina A au un continut de acid gastric redus – o adaptare a stramosilor lor, care au supravietuit cu o dieta agrariana.
Produsele lactate sunt, de asemenea, slab digerate de cei cu grupa sanguina A si le provoaca reactii insulinice – un alt factor in incetinirea metabolica. In plus, produsele lactate sunt foarte bogate in grasimi saturate, tip de grasimi care afecteaza inima si al caror consum duce la obezitate si diabet.
Graul este un factor mixt in dieta grupe sanguine A. Persoanele cu grupa sanguina A pot sa manance grau, dar trebuie sa aiba gria sa nu consume prea mult, pentru ca, in caz contrar, tesutul lor muscular va deveni hiperacid. Spre deosebire de cei cu grupa sanguina O, care evolueaza favorabil cu o usoara aciditate a tesutului muscular, cei cu grupa sanguina A nu pot utiliza energia la fel de rapid si metabolismul caloric este inhibat. Aceasta reactie alimentara particulara este un bun exemplu privind modul in care diverse alimente reactioneaza diferit in functie de grupa sanguina. Graul este alcalin pentru cei cu grupa sanguina O si acid pentru cei cu grupa sanguina A.

Alimente care favorizeaza cresterea in greutate

Carne – slab digerata, depozitata sub forma de grasime creste nivelul toxinelor digestive
Produse lactate – inhiba metabolismul substantelor nutritive, sporesc secretiile mucoase
Fasole mare – interfereaza cu enzimele digestive, rata metabilica lenta
Fasole lima – interfereaza enzimele digestive, rata metabolica lenta
Grau (in cantitati excesive) – inhiba eficienta insulinei, afecteaza utilizarea caloriilor

Alimente care favorizeaza scaderea in greutate

Uleiuri vegetale – ajuta digestia eficienta, previn retentia hidrica
Alimente pe baza de soia – ajuta digestia eficienta, se metabolizeaza rapid, optimizeaza functia imunologica
Legume – ajuta metabolismul eficient, cresc mobilitatea intestinala
Ananas – creste utilizarea caloriilor, creste motilitatea intestinala

Produse din carne si carne de pasare

Neutre
Pui de gaina, gaini cornwall, curcan

De evitat
Costita, vita, carne tocata de vita, bivol, rata, gasca, sunca, inima, miel, ficat, oaie, potarniche, fazan, carne de porc, iepure, carne de vitel, vanat, prepelita.

Produse lactate si oua

Deosebit de benefice
Branza de soia, lapte de soia

Neutre
Branza farmer, branza feta, branza de capra, lapte de capra, kefir, string cheese, mozarella cu continut scazut de grasimi, ricotta cu continut scazut de grasimi, iaurt, iaurt cu fructe, iaurt congelat

De evitat
Branza americana, blue cheese, branza de brie, unt, lapte batut, camembert, cazeina, branza cheddar, branza colby, branza cottage, branza cu smantana, branza adam, branza emmenthal, branza gouda, branza gruyere

Uleiuri si grasimi

Deosebit de benefice
Ulei de seminte de in, ulei de masline

Neutre
Ulei de canola, ulei de din ficat de cod

De evitat
Ulei de porumb, ulei din seminte de bumbac, ulei de arahide, ulei de sofran, ulei de susan

Fasole si legume

Deosebit de benefice
Fasole aduke, fasole azuki, fasole neagra, fasole verde, fasole pinto, soia rosie, linte domestica, linte verde, linte rosie, mazare neagra

Neutre
Fasole cu boabe late, fasole cannellini, fasole fava, fasole jicama, fasole saltareata, fasole cataratoare, fasole alba, mazare verde

De evitat
Fasole aramie, fasole garbanzo, fasole mare, fasole lima, fasole navy, fasole rosie, fasole tamarid

Cereale

Deosebit de benefice
Amarant, hrisca

Neutre
Orz, fulgi de porumb, faina de porumb, crema de orez, kamut, mei expandat, tarate de ovaz, faina de ovaz, orezi expandat, tarate de orez, secara alba

De evitat
Crema de grau, familia, faina de cartofi, granola, grape nuts, germeni de grau, cereale combinate, grau decorticat, tarate grau

Legume

Deosebit de benefice
Anghinare domestica, anghinare de ierusalim, frunze de sfecla, broccoli, morcovi, verdeturi collard, cicoare, papadie, escarole, hrean, nap, laptuci romaine, gulie, praz, okra, cepe rosii, cepe spaniole, cepe galbene, usturoi (spaniol), usturoi galben, patrunjel, ridichi, spanac, muguri de alfalfa, sfecla, mangold, tempeh, tofu

Neutre
Arugual, sparanghel, avocado, muguri de bambus, sfecla bok choy, chimion, laptuci mescalun, conopida, telina, asmatui, coriandru, porumb galben si alb, castravete, mustar ridiche daikos, andive, chimion dulce, ferigi fiddlehead, laptuci bibb, laptuci boston, laptuci iceberg, salota (hamse), ciuperci abalone / enoki / portobello / tree oyster / shiitake / maitake, alge, masline verzi, ceapa verde, radicchio, ridichi, rappini, nap suedez, arpagic, varza de bruxelles, varza mung, radish sprouts, dovlecel toate tipurile, castane de apa, nasturel (macris de balta), zucchini

De evitat
Varza chinezeascaa / rosie / alba, vinete, fasole lima, ciuperci de casa, masline negre / grecesti / spaniole, ardei verzi / jalapeno / rosii / galbeni, cartofi dulci / rosii / albi, rosii (tomate), ingame

Fructe

Deosebit de benefice
Caise, mure, afine, boysenberries, cirese, merisor, , grapefruit, smochine uscate, smochine proaspete, lamai, ananas, prune negre / verzi / rosii / uscate

Neutre
Mere, stafide normale / negre / rosii, curmale, boabe de soc, agrise, struguri negrii / verzi / rosii, guava, kiwi, capsuni, kumquat, fructe de tei, loganberries, pepene canang / casaba / de craciun / crenshaw / spaniol, lubenita, piersici de toamna cu coaja neteda, piersici, pere, curmale japoneze, rodii, priickly pear, zmeura, carambola

De evitat
Banane, nuci de cocos, mango, pepene cantalup / dulce, portocale, papaya, rubara, mandarine

Sucuri si lichide

Deosebit de benefice
Caise, morcov, telina, cirese negre, grapefruit, ananas, prune uscate, apa (cu lamaie)

Neutre
Mere, cidru de mere, varza, castravete, struguri, suc de legume, merisor

De evitat
Portocala, papaya, tomate

Ceaiuri si plante

Deosebit de benefice
Alfalfa, aloe, brusture, musetel, echinacee, schinduf, ghimber, ginseng, ceai verde, paducel, ciulin laptos, macese, iarba sfantului Ion, ulm alunecos, valeriana, stone root

Neutre
Studenita, podbal, papadie, dong quai, soc, gentiana, hamei, voronic, radacina de lemn-dulce, tei, dude, lumanarica, mentha crispa, frunze de zmeura, salvie, sarsaparila, sminichie, traista ciobanului, golden seal, mentha piperita, cimbru, patrunjel, verbina, mesteacan alb, frunze de capsuni, gura lupului, coaja de stejar alb, coada soricelului

De evitat
Iarba matei, ardei rosu, matasea porumbului, trifoi rosu, rubarba, stevie galbena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: