Anasonul

Proprietatile terapeutice ale anasonului au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri. Pitagora a susţinut că anasonul vindeca insomnia, stimuleaza apetitul, face oamenii mai fertili şi faciliteaza digestia.

Principalele componente cunoscute: vitamine, complexul B (B1, B2), C, fosfor, calciu, potasiu, sulf, fier, esenţe aromatice.

Actiune farmacologica: carminative, antispastice, expectorante, un stimulent pancreatic.

Ca aliment, anasonul este folosit pentru gătit mâncăruri dulci şi picante. Acesta a fost folosit ca un afrodisiac de pe vremea grecilor . Fructele de anason sunt utilizate în fitoterapie. Ca un fruct copt sau ca suc, este recomandat pentru vindecarea asteniei şi pentru stimularea lactaţiei sanului. Sintetic vorbind, se poate spune despre anason că este o plantă medicament recomandat pentru tratarea asteniilor nervoase, migrene, vertigos, reumatism, tuse, astm bronşic, dureri gastrice şi digestie lentă.

•Ceai din seminţe de anason:

Perfuzia se face cu o linguriţa de seminţe de anason fierte in 250 ml de apă pentru 30 de secunde. O cana de ceai se bea dupa mesele principale. Acest ceai tratează astmul bronşic, tusea, o digestie lentă.

•Decoct din rădăcini de anason:

Decoctul se face cu 30 gr. rădăcini fierte într-un litru de apa timp de 20-30 minute. O cana de ceai se bea dupa mesele principale. Acest ceai tratează menstruaţia dureroasă.

•Anason perfuzie din fructe:
Perfuzia se face cu jumătate de linguriţă de ceai de fructe de anason piure pasteurizate în 250 ml de apa clocotita. Se tratează flatulenţa şi colicile la sugari.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: